Friday, 21 October 2016

Info Menarik Yang Anda Mesti Baca:

loading...


Penjelasan Penuh: Please share this around
Tentang kes FaizzNur Pecah Amanah duit Ehsan Orang Awam.
_
Total duit derma semua dalam RM320,000.

Cuma RM12,000 diberikan kepada penjaga anak yatim tersebut. Bank telah bekukan 3 account yang dipercayai digunakan untuk simpanan derma dari orang awam, masa account tu dibekukan, Cuma ada more-less RM60,000 sahaja tinggal. Total lagi RM248,000 lagi hilang, Duit ni bukan hilang di tangan Faizz sorang tapi dia dipercayai ada associate dengan 2 orang lagi darah daging dia, dan 2 orang kawan yang lain.. Account yang dibekukan atas nama: Faizz dan abang dia. Dia juga ada dapatkan nasihat dari lawyer baru nak up yang dipercayai ada unsur dalam 'menyonglap' duit Anak Buah sendiri sebanyak RM320,000.. RM320,000 itu hasil public Donation sahaja, Kalau termasuk Duit insurance RM50,000, Jadi RM370,000.. Nak dekat RM400,000 dan CUMA RM12,000 Sahaja yang dapat pada Ke dua Anak Yatim tersebut, Tujuan Ibu Saudara 'Amira dan Aqila', iaitu anak kepada mangsa korban kemalangan, adalah untuk dapatkan PUBLIC SUPPORT dan MENJELASKAN kepada Umum tentang apa yang berlaku, Ibu-Saudara mangsa tu fikir adalah lebih baik dia jadi transparent kepada orang awam tentang kemana duit ehsan tu pergi, Sebelum benda 'goes public', dah jadi kecoh dulu dalam family mereka dan 6 keputusan mahkamah telah berpihak pada Ibu-Saudara mangsa, Antara tindakan Mahkamah ialah Membekukan Account yang digunakan untuk mengambil/menyimpan dana dari orang Awam..

Total kurang-lebih dalam RM370,000 ni patutnya digunakan untuk 2 anak yatim tu, Boleh beli rumah untuk mereka, Support yuran University dimasa akan datang juga untuk cover segala jenis expenses yang lazim..

Tapi dipercayai telah Diseleweng oleh bapa saudara mangsa.
Dan benda ni DINAFIKAN oleh Faizz, Bila benda jadi Viral, Dia keluar statement nak saman pihak tertentu dan Faizz TAK BOLEH Jawap kemana lebihan RM358,000 tu pergi.. Apa yang dia tahu cuma keluar statement nak saman ahli keluarga sendiri yang claim dia seleweng duit..

The point is:
Kau nak sama apa? Apa kes yang anda nak bawak kat Mahkamah? Bukti semua orang dah ada n Apa jenis Fitnah yang orang buat sedangkan anda sendiri TIDAK BOLEH keluarkan bukti kemana duit ehsan awam yang lebih 300,000 tu pergi. Macam mana dengan duit Insurance RM50,000?. Satu Malaysia tahu yang Duit tu dimasukkan kedalam account anda yang mengunakan ayat "acc khas untuk anak2 arwah", Public kasi duit atas rasa ehsan dan tangungjawap pada Amira n Aqila.. Bukan kau.

Kepada sesiapa yang menderma dulu please buat report polis, Transaction history anda ada lagi dalam record bank. Walaupun i ada donate tapi i tak tau nak report macam mana sebab i duduk luar MY n bukan lagi MY Citizen... So guys, Sesiapa ada donate please report.. Boleh minta transaction history kat bank untuk bukti.

Penat² rakyat MY transfer duit masuk account peribadi dia, Pastu hilang n tak boleh jawap, Pastu nak saman orang.. Macam kau je pandai main law.
_
Musibat betullah pergi seleweng duit Anak Buah sendiri..

Sumber: FB Auni Ameera
(https://www.facebook.com/Auni.Journal/posts/1285446061529024)

Lagi Info Menarik Mesti Baca!

loading...